Complete communicatie in het politiecommissariaat

Bouwbedrijven Democo en Willemen sloegen de handen in elkaar voor het nieuwe politiecommissariaat van Oostende. Het resultaat is een modern kantoorgebouw waarvan AllSign de signalisatie voor zijn rekening nam. Met Willemen werkten we al verschillende keren succesvol samen, en dat was deze keer niet anders.

Duidelijk plan van aanpak

Voor we begonnen, ging de projectbeheerder langs met een offerte. We bespraken de voorgestelde materialen en gaven uitleg over de aanpak van AllSign. Tijdens een tweede bezoek kregen we de volledige rondleiding in het gebouw van Politie Oostende. Met al deze info maakte de projectbeheerder de evacuatieplannen en signalisatieplannen op. Na de goedkeuring gingen onze ervaren plaatsers aan de slag voor de installatie van alle borden en belettering.

Veiligheid en toegankelijkheid

Voor dit uitgebreide project voorzag AllSign heel wat verschillende informatiedragers, zoals pictogrammen voor de veiligheidssignalisatie. Veiligheid is één ding, maar met onze visuele communicatie vindt ook iedereen vlot de weg in het gebouw. Het commissariaat is tenslotte de nieuwe werkplek van wel 270 politiemensen. De lokalen werden aangeduid door bordjes met gegraveerde letters of door kleefletters op het glas. Naast de lift plaatsten we borden met de verschillende diensten per verdieping voor een goed overzicht, voor werknemers en bezoekers.

Verschillende materialen

Voor de pictogrammen van veiligheidssignalisatie tot aanduidingen van evacuatieroutes en lokalen gebruikten we dibond, een uiterst stevige aluminium composietplaat. De bordjes werden vastgemaakt door middel van easyfix afstandhouders. Zo krijgen de pictogrammen een zwevend effect, voor een luxueuze uitstraling. De ramen bekleedden we met zandstraalfolie en met politielogo’s op vinyl.

The finishing touches

Ook buiten voorzagen we het gebouw van gepaste afwerkingen. Tegen de gevel plaatsten we 2 grote lichtbakken met het logo van de politie. Die lichtbakken zijn origineel enkel van wit licht voorzien. Helemaal in de stijl van de politie voegden we hier nog blauw licht aan toe. Geen gemakkelijke klus, maar het resultaat mag er zijn. Voor op de parking werden last minute nog de gevelletters ‘lokale politie’ bijbesteld. We stelden ons flexibel op om ook die bestelling en plaatsing vlot af te handelen. Zo werd alles op tijd en volgens plan uitgevoerd.